Česta pitanja

Koliko ranije je potrebno rezervisati venčanicu?

Postoji jedan izraz koji bi dao pravi odgovor – “Nikad nije prerano da se rezerviše venčanica”. Iz dosadašnjeg iskustva pokazalo se da je najbolji period za posete salona i rezervacije venčanice 4-5 meseca pre venčanja ali takodje zavisi i od meseca u godini kada je venčanje. Naime npr.  za mesec septembar je potrebno i ranije doći i izabrati željenu večanicu jer je to najpopularniji mesec za svadbe. Tada rizikujete da neko pre vas rezerviše venčanicu u kojoj ste vi sebe zamislili i koja je vaša venčanica snova.

Da li se probe venčanica zakazuju?

Probe venčanica nije neophodno zakazati. Ipak trebate imati u vidu da prednost uvek imaju devojke koje su prethodno zakazale svoj termin, tako da bi svakako preporučile svim devojkama da ako je moguće zakažu svoj termin u salonu i dožive potpuni ugodjaj u probanju svoje savršene venčanice.

Kada imate najveći izbor venčanica u salonu za probu?

Odredjeni meseci nisu popularni za razgledanje venčanica jer je izbor daleko manji slobodnih haljina jer ako je venčanica  slobodna za Vaš datum, postoji mogućnost da se te nedelje nosi i onda vam opet nije na raspolaganju za probu.

Da pojasnimo: Sam proces pripreme venčanice za jednu mladu je takav da kad se uzme korekcija haljine, u toj nedelji pred venčanje, ona više nije na raspolaganju za probu ostalim devojkama. Primer: Vama je venčanje u Novembru, kada generalno nema puno venčanja I tada je veća verovatnoća da je vaša venčanica slobodna za vaš datum venčanja. Problem je ako dodjete npr.
u maju ili junu kada je sezona venčanja u jeku. Tada haljina bude zauzeta i u nedelji pred izdavanje zbog korekcije i nedelji posle venčanja zbog hemijskog čišćenja, praktično dve nedelje. Možda to bude baš taj model koji bi vama savršeno stajao ali, zbog okolnosti koje smo naveli, nije u mogućnosti da vam se da na probu.